КАПИТАН АНДРЕЕВО   Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари

...
КАПИТАН АНДРЕЕВО   Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари
Коментари Харесай

Спипаха цигари в тайник на лек автомобил

КАПИТАН АНДРЕЕВО

 

Нов опит за преместване на контрабандни цигари в тайник на лек автомобил предотвратиха митническите чиновници и граничните служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Контрабандните цигари са открити в лек автомобил марка „ Mercedes ", влизащ в страната от Турция, на 04.05.2018 година. Шофьорът, български жител, който пътувал самичък декларирал, че не придвижва артикули или валутни полезности за обявление.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. При инспекцията, в особено построен тайник, под предната седалка, са открити 8280 къса /414 кутии/ цигари без акцизен бандерол. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за осъществяване на нарушаването, са арестувани. На водача са формирани два акта, единият за опит да бъдат пренесени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият акт - за съществуването на тайник.
През първите 10 дни на месец май на Министерство на правосъдието Капитан Андреево митническите чиновници са иззели 4782 кутии цигари, закупени от Република Турция от 260 минали пасажери. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи позволената норма. За същия интервал, по метода на разбора на риска, при щателни митнически инспекции, са арестувани 2506 съзнателно укрити кутии цигари, за които на нарушителите са формирани 36 акта.  Общо за интервала митнически чиновници задържаха 145 760  къса (7288 кутии) безакцизни цигари, 10 кг тютюн за наргиле и 5 кг тютюн за пушене.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР